Skip to main content
15. september 2020

Hvordan laver man et godt bål?

At lave bål er nemt. At lave et godt bål, kræver dog lidt mere.

Her har vi samlet de vigtigste ting du skal vide, for at lave et godt bål til at lave mad over.

Trin 1: Ild

De fleste mennesker ved, hvordan ild fungerer. Varme møder brændstof og ilt og resulterer i den kemiske reaktion ved hurtig oxidation kaldet ild. Selv voksne, der kan forklare denne reaktion meget mere detaljeret end jeg, kan vise en deprimerende manglende evne til at anvende det. Men I er alle gør-det-selv, så du får det rigtigt. Hvis du er helt sikker (eller planlægger at bruge en hel masse dyre petro-kemikalier) på alle måder gå videre.

Brand har brug for brændstof, ilt og varme. Hvis du holder et stearinlys mod en træstamme, lyser det ikke, men hvorfor? Der er bestemt brændstof nok (se stor log), og der er luft rundt omkring det, og jeg har varme. Formel intet arbejde … Og ingen madlavning. Der er nogle mennesker, der forstår dette, men alligevel bunker logfiler oven på hinanden og fylder det hele op i gællerne med avis og spekulerer på, hvorfor avisen bare smuldrer og går ud.

To nøgler her: overfladeareal og luftstrøm. For at fange en flamme (og især en gnist) har du brug for så meget overfladeareal som muligt for din flamme at fange (hvilket er grunden til, at avisen fungerer så godt.) Men du har også brug for luft for at være i stand til at cirkulere og komme til, hvor flammen er . Hvis du har brug for en grund, skal du slå op i oxidation. I en brand skal kølig luft komme ind fra bunden for at erstatte den varme luft, der slipper ud fra toppen. Husk det, når du bygger brand.

** Det bedste tip i det hele, der kan instrueres: De fleste mennesker vil blæse på en ild, der ser ud som om den har brug for et lille ekstra spark for at komme rigtig godt i gang. Tro ikke, at dette betyder, at mere blæser svarer til mere ild. Næsten alle blæser for hårdt og for hurtigt, hvilket bare gør tingene værre. Blæs i bunden af ​​flammerne med en langsom, konstant vejrtrækning, du vil høre en forskel, når flammerne får den “turboladning”, du leder efter. Du vil holde den langsomme strøm i gang så længe som muligt, så reguler din ånde. Lyden er virkelig nøglen her, men du får fat i det. **

Brændstoffet med det største forhold mellem overfladeareal og brændbart materiale kaldes tinder, der spænder fra klumper af små fibre, der hurtigt fanger til pinde, der ikke er tykkere end et græsstrå. Næste er antænding, som kan være omtrent lige så stor som din tommelfinger. Når du bygger et bål, er det, du virkelig er interesseret i, brændstof. Dette er, hvad der virkelig brænder i lang tid, afgiver meget varme og giver strukturen til ilden. Når du har brændstof i gang, er ilden veletableret; du behøver ikke at fortsætte med at fodre det, det er bestemt for sent at flytte det, og du vil ikke stikke og stikke det for meget, så du ikke gør mere skade end godt. Det er ofte en god ide at tilføje tændlommer spredt jævnt i brændstoffet for at hjælpe med at sikre, at alt fanger sammen. Men inden vi kommer til de store flammer …

Trin 2: Forberedelserne

Når ilden er gået, er det for sent at flytte den væk fra siden af ​​stalden, væk fra naturgasledningen eller at fortælle politiet, at du lige har tabt din cigaret. Tænk over, hvordan ilden vil være, og hvordan den skal opføre sig. Du har brug for plads. Afhængigt af størrelsen kan en behagelig stående afstand omkring et bål være 50 ‘væk! Alt inden for dette interval vil være meget varmt i en længere periode. Bladene på eventuelle træer overhead vil dø. Selvom flammerne ikke rører ved dem, vil den overophedede luft dræbe dem. Sørg for, at bilen flyttes ud af vejen, og at der ikke er noget brændbart inden for dette område (inklusive plantemateriale.) Luft er heller ikke en stationær kraft i din brand. Vinden kan skabe kaos på en dårligt fremstillet struktur og bære gnister ind i den gas, som du troede blev sat væk “godt nok.” Hold styr på vinden, og hvis det er meget blæsende, skal du give op eller være parat til at tilbringe hele natten med at spore uønskede øbrande.

Vær også opmærksom på, at ildens varme trænger ned i jorden og dræber alle de mikrober, der er nødvendige for at andre ting kan vokse. Der vil være et skaldet sted, hvor ilden var i meget, meget lang tid. For at hjælpe med at undgå dette kan du lægge en presenning og dække den med masser af snavs for at beskytte den faktiske jord mod lidt varme. Jo større din ild, jo bredere og tykkere skal snavsbunken være.

Bla, bla, ildslukkere, bla, bla, vand, bla, bla, dumme berusede mennesker … Hvis du har brug for hjælp til denne del, skal du stoppe med at læse og få brandvæsenet til at sponsorere din fest (de vil sandsynligvis være glade for at , men de drikker al din øl.) Vær opmærksom på, at der kan være begrænsninger i brande, afhængigt af hvor du bor, og det er dit ansvar at finde ud af det.

Trin 3: Konstruktion