Skip to main content

Verdens bedste brød bagt over bål

Verdens nemmeste opskrift på grydebrød bagt i Dutch Oven. Grydebrødet er nemt og kræver kun lidt forarbejdning, hvilket er en stor fordel når du er på tur. Og så bliver det lige så flot, som dem du køber hos Lagkagehuset. Spis dit lune grydebrød med smør eller som tilbehør til gryderetten, sommersalaten eller bøffen.
Samlet tid
12 t 50 min
Simple Tasty Recipes

Ingredienser

  • 600 gram
    Hvedemel
    mix gerne med Manitoba
  • 2 tsk
    Salt
  • 1/2 liter
    Vand
  • 5 gram
    Gær
  • Evt. krydderi
    F.eks. flagesalt eller rosmarin

Sådan gør du

  • Title
    Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Title
    Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Title
    Lorem ipsum dolor sit amet.

12 timer før det skal spises

  1. Hæld en 1/2 l koldt vand i en skål og rør gæren forsigtigt ud, indtil gæret er opløst.
  2. Rør salt i og tilsæt melet.
  3. Rør rundt indtil det hele har samlet sig til en ensartet masse, og lad dejen stå og hvile i 10 timer.

2 timer før det skal spises

  1. Dejen skummer let op og ser blød ud, når den har stået natten over.
  2. Hæld dejen ud på bagepapiret dækket med mel. .
  3. Fold forsigtigt dejen over sig selv, så du ikke ødelægger for mange af luftboblerne i dejen.
  4. Hæld lidt mel i bunden af en skål, og lad dejen hvile heri i 2 timer med et viskestykke over
  5. Stil din Dutch Oven i bålet. Mens gryden er så varm, som muligt, hældes dejen i.
  6. Ønsker du et let krydret grydebrød kan salt og krydderier drysses hen over dejen.
  7. Sæt låget på og fordel gløder eller trækul ovenpå låget.
  8. Efter de 35 minutter fjerens låget og brødet vendes det ud af gryden og afkøles.